I lördags var mitt andra inlägg med jul LO´s i Scrappizbloggen. Så här såg det ut:

Jag älskar julen och för mig känns det betydelsefullt att dokumentera julminnen, jultraditioner, våra julprydnaders historia osv. Jag har därför ett album som bara handlar om julen. Det får ligga framme under julveckorna så den som vill kan bläddra i det.

I alla barnfamiljer blir det vanligtvis många julfoton på barnen och det är kul att ha. Glöm inte att även fotografera de vuxna familjemedlemmarna, försök att fånga dem på bild i sådana stunder du vill bevara lite extra.

Här har jag scrappat ett foto på min mormor (fotograferat för flera år sedan) när hon sitter och läser högt ur en bok hon precis har fått i julklapp.

Att scrappa är att bevara minnen och minnen kan vara mer än foton. I dessa datortider kan ett handskrivet recept från en kär släkting betyda mycket en dag. Första gången som vi skulle ha julafton hemma hos oss bad jag min mamma om receptet på hennes fruktsallad som hon alltid brukar göra till julen. Hon skrev ner det snabbt på ett litet anteckningspapper. Det har legat bland mina julrecept i många år men nu är det scrappat och sitter i julalbumet.

***

Här i min egen blogg kan jag ju tillägga att receptet ovan är mycket värdefullt för mig redan nu eftersom min mamma inte lever längre. Att ha min favorit på julbordet nerskriven med mammas “nu ska jag skynda mig handstil”. Jag saknar min mamma så väldigt väldigt mycket. Livet går naturligtvis vidare för det måste det göra men ingenting blir som det har varit och vi lever ett annat liv, ett liv utan mamma.