Idag har vi haft en pysslareftermiddag här hemma. Utemöblerna är satta till vinterförvaring, vi har plockat ner de sista äpplena, delat och fryst in dem samt tömt de stora krukorna på vissna sommarväxter och planterat höstväxter. Det är första året som vi har så mycket äpplen att vi inte ätit upp alla. Denna helgen är det äpplets dag i Kivik men i år behöver vi inte plocka äpplen där, härligt med egna!
På morgonen var det simskola för Amanda och vid lunch var det ridskola för henne. Idag var det teori så Linnea var inte där och ledde annars skulle vi lämnat henne vid stallet innan Amandas simskola som startar 8.50, det var skönt med lite sovmorgon våra lördagar brukar som sagt starta tidigt. Jonatan var på bruket igår och kom inte hem förrän vid halvtolv tiden. Det är en ny värld för oss med tonåring som hänger med kompisar på stan. Förut har de träffats hemma hos varandra och ofta varit härv vilket vi tycker är bra, då har vi koll både på var de är och vilka de umgås med. Men de kom hit efter bruket inkl övernattande kompis. Ellinor har varit i Karlskrona idag med en kompis och handlat kläder. Apropå kläder så har jag sorterat Linneas och Amandas garderober, jag ska ta en omgång i min egen garderob också, plocka fram höstkläderna har jag redan gjort men inte tagit undan sommarkläderna så jag får knappt in allt. Jag behöver nog sortera bort lite också, har en del urtvättade toppar som bara tar plats. Igår hittade jag överdragsbyxor till mig själv på Ekohallen av alla ställen, jag hittade inga i sportbutikerna. Mina gamla läcker in vatten i sömmarna, jag använder de ju i jobbet hela vintern och kan inte gå omkring blöt. Nu ska vi äta fläskytterfilé med stekt svamp och sedan äppelpaj!