Jag gillar att ha lite roliga saker att se fram mot i vardagen. Jag håller visserligen med om uttrycket “borta bra men hemma bäst” men det betyder ju inte att jag alltid vill vara i vardagslunken. Jul och semester är ju årets höjdpunkter men det jag tänker på nu är småsaker i vardagen. Små utflykter, träffa vänner, upplevelser mm. Att ha något att se fram mot när man stiger upp tidigt på vardagsmorgnarna.

En utflykt behöver inte vara krångligare än ett besök på Ikea, bio, konsert eller naturupplevelse. Lite större utflykter såsom Danmark eller Ullared är förstås också roligt! Jag tror att man har mycket på att vinna genom att uppskatta de små sakerna i livet. Att ha tid på helgen för att laga en god middag från grunden, duka fint och sitta tillsammans hela familjen. Det är kvalitetstid.

Jag tror även att det är bra med egna intressen och hobbys även om man har barn. Själv har jag alltid varit en kreativ person och de senaste 10½ åren har jag ägnat mycket av min egentid åt scrapbooking. Förutom att jag får utlopp för min kreativitet har jag fått nya kompisar genom scrappingen som delar samma intresse. Som med allt pyssel är materialet dyrt men det finns ju så många dyrare hobbys och att lägga undan en eller ett par hundra i månaden för att göra större inköp någon gång om året är något som jag unnar mig. Förutom att jag själv har roligt medan jag scrappar hoppas jag att korten glädjer mottagarna. För många år sedan provade jag på keramik och det är jag sugen på att börja med igen men scrappingen är ju så mycket enklare eftersom jag kan pyssla med det hemma.

Baka är avkoppling för mig, men numera försöker vi undvika socker i vardagen så det blir till födelsedagar, högtider eller när vi har gäster.

Djur i min vardag känns som ett måste, de veckor mitt liv som jag inte har haft katt har varit konstigt tomma.

Ibland kan jag önska att jag hade haft större intresse för trädgårdsskötsel, visst tycker jag det är roligt att plantera lite fina blommor men att ägna timme efter timme åt att rensa ogräs är inte min grej. Då föredrar jag blommor i krukor, gräsmatta, träd och buskar utan rabatter.

Jag startade ju en ny kategori för hälsa i början av året, jag hade hoppats på att gå ner i vikt till sommaren men det har väl gått sådär. Jag försöker att vara nöjd med det jag hinner istället för att ha dåligt samvete för det jag inte hinner. Hälsa för mig är förutom motion och mat även den själsliga hälsan, att göra saker jag trivs med. Jag får ju vara ärlig med att mycket har fått stå tillbaka medan jag pluggar, både pga tidsbrist och ekonomiska skäl. Jag har fått tacka nej till fester, kalas och utflykter så jag ser fram mot att bli klar med studierna. Fast när jag satt och tittade på kursutbudet inför hösten visst jag inte om jag skulle sucka eller skratta åt mig själv… men nej, någon kurs till hösten har jag inte sökt men visst kan jag tänka mig att läsa någon enstaka kurs i framtiden. Det lär aldrig bli något helt program som nu (har slut på CSN-dagar) men lite kurser för att vidareutveckla sig själv är ju liksom aldrig fel.

Men som sagt “borta bra men hemma bäst” och jag uppskattar verkligen att vara hemma och vara bara ledig. Läsa, gosa med katterna, pyssla med barnen, gå en promenad eller som nu sitta en stund framför datorn. Jag behöver tanka batterierna hemma… och i husvagnen, typ som tjuren Ferdinand 😉