Börja göra dulce de´leche (kolakräm)

Du behöver kondenserad mjölk som ser ut så här:

Dra bort pappret, koka sedan konservburken i drygt 3 timmar. Se till att burken är täckt av vatten hela tiden så du måste fylla på vatten ungefär var 20:e minut. Vänd samtidigt på burken så den kokas jämnt på båda sidor.Tips, värm upp i vattenkokaren så undviker du att det slutar koka i kastrullen om kallt vatten hälls i.

Hela burken läggs i grytan.

Gör 2 st kladdkakor

Recept till en kaka, gör två stycken.
2 ägg
3 dl socker
1½ tsk vaniljsocker
4 msk kakao
100 gr smält smör
1½ dl vetemjöl

Smörj en bakform, strö med kokosflingor

Blanda alla ingredienser, 175gr ca 25 minuter

Låt både dulce de´ leche och kakbottnarna svalna.

Lägg sedan ihop dem genom att bre hälften av dulce de´leche på en av kakbottnarna, täck krämen med hallon och sedan vispad grädde. Lägg på den andra kakan, resten av dulce de´leche, hallon och grädde även på detta lager.

Jag har läst om dulce de´leche i flera bloggar och varit nyfiken i ett par år men eftersom den ska koka så länge har det inte blivit av att vi testat. Det går även att köpa färdigkokt men det har jag inte hittat i affären. Krämen var väldigt mjuk i konsistensen och smälte i munnen, påminde om vaniljfudge i smaken.