Ikväll har jag scrappat igen, det blev två midsommar lo´s med härligt fina papper från Maja Design. Till att börja med tänkte jag förklara skillnaden på lo´s och kort. Lo är en förkortning för layout vilket är ett begrepp för en scrappad sida. De flesta lo´s som jag gör är till mina barn med foto på dem och de sparar jag i album. Storleken på de här sidorna står i de olika kategorierna. Kort däremot kan vara födelsedagskort, påskkort, julkort mm. Dessa görs vanligen utan foto på framsidan och skickas till vänner. De är i mindre storlekar än layouterna. Jag gör vanligtvis 15×15 cm, 10×10 cm eller 10×15 cm.

Sådan här sidor med foton på barnen sätter jag alltså in i album till dem, de skickas inte iväg.

Sidor som innehåller bulsiga dekorationer är svåra att scanna…
Detaljer:


jan 22, april 19 = 41